Programma

PROGRAMMA DAF WEEKEND 2019

Toertocht
Rijd mee of kijk op zaterdag 29 juni naar de toertocht met ca. 300 DAF-voertuigen, zoals oldtimers, trucks, legervoertuigen, bussen en personenauto’s. De toertocht gaat door alle 16 kernen van de gemeente Horst aan de Maas en is in boekvorm te verkrijgen bij startlocatie Het Peelmuseum aan de Griendtsveenseweg 69 en bij D’n Umswing aan de Schorfvenweg 3 in Kronenberg. De route is nu ook hier te downloaden.
Aanvang: 10.00 uur

Onthulling DAF Kunstwerk ‘Zonder versnelling vooruit!’
Op zaterdag 29 juni wordt er aan de Gebr. Van Doornelaan in Horst een DAF Kunstwerk onthuld dat ontworpen is door Jeu van Helden, waarin hij de woorden verbeeld die mensen uit de Norbertuswijk noemde als zij dachten aan een Dafje.
Aanvang: 17.00 uur

 Onthulling kunstwerk Hub van Doorne
Op zondag 30 juni wordt er bij het geboortehuis van Hub van Doorne aan de Past. Jeukenstraat een prachtig kunstwerk van Sjer Jacobs onthuld door familieleden ter ere van deze grote uitvinder.
Aanvang: 10.30 uur

Groot DAF Defilé 
Op zondag 30 wordt er bij het geboortehuis van Hub van Doorne in America een groot defilé afgenomen met vele fraaie DAF voertuigen van jong tot oud en van origineel tot omgebouwd. Vanaf de Past. Jeukenstraat richting de Griendtsveenseweg kunt u alle voertuigen goed bewonderen.
Aanvang: 11.00 uur

Expositie DAF
Op 29 en 30 juni worden in Het Peelmuseum aan de Griendtsveenseweg 69 in America een groot aantal oude DAF-auto’s en vrachtauto’s tentoongesteld. Dit in samenwerking met o.a. het DAF museum in Eindhoven. Er staan ook bijzondere voertuigen van particuliere verzamelaars en een kleine expo over Circus ’t Hoefke van Hub van Doorne.
Het Peelmuseum is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Expositie Griendtsveen en De Peel

In Gemeenschapshuis De Zaal in Griendtsveen vindt u op 29 en 30 juni alles over dit mooie Peeldorp en De Peel. Overal in Griendtsveen vind je kleine informatiepanelen over de vele mooie panden en bezienswaardigheden in dit dorp.
De Zaal is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Boek
De jeugdjaren van de gebroeders Van Doorne zijn nu mooi beschreven in een boek dat met zeer veel foto’s is geïllustreerd. Dit boek is DAF Weekend verkrijgbaar voor de speciale prijs van maar € 10,00.

Hub & Hay
Het lied van Egbert Derix en Jack Poels, frontman van Rowwen Hèze, over “Hub en Hay” (Hub van Doorne – auto’s en Hay Peeters – klokkenmaker). Het lied gaat over de “voortgang van auto en tandwiel”, een symbolische verwijzing. Er is een videoclip van gemaakt welke hieronder te zien is.